Op deze pagina vindt u van alles over; restaurants

Eten | Gezond Eten | Biologisch Eten | Natuurvoeding | Culinair | Koken | Kookboek | Biologische Producten | Restaurants

U kent ze vast wel, de kreten van websites: Onafhankelijke restaurantinformatie over de restaurants in Nederland, beoordeeld, beproefd en onderhouden door zowel de restauranthouders als bezoekers. Zoek en vind ruim 21.000 restaurants bij u in de buurt. Op deze manier kunt u ook bijv. de Franse restaurants in de buurt vinden. Databank met restaurants, feestzalen en traiteurs. Geeft een overzicht van de betere restaurants in Nederland op naam, plaats, regio, michelin sterren. Met recepten van topkoks.

 Wijnen | Biologische Wijn | Champagne | Kaas | Tapas | Kaviaar en Oesters | Dieet | Afvallen | Horeca | Catering | Traiteur


Restaurant

Een restaurant is een uitgaansgelegenheid waar mensen tegen betaling kunnen eten.
Het restaurant is ontstaan in Parijs aan het eind van de 18e eeuw. Daarvoor waren er uiteraard al eetgelegenheden, die met name voeding en onderdak verschaften aan de sporadische reizigers. De huidige herberg (zoals we die in Frankrijk, Duitsland, Ierland of het Verenigd Koninkrijk nu nog kennen) is hier een afstammeling van. Kenmerkend voor de herberg is, dat de passant nood heeft aan onderdak en voeding, en genoegen neemt met wat voorradig is.

De vernieuwing die het restaurant brengt, is dat het restaurant bezoek het doel op zich is, en dat de bezoeker kiest uit meerdere mogelijke gerechten (menu la carte). De Franse firma Michelin brengt zelfs een gids uit met daarin een overzicht van restaurants van een kwaliteit die zo goed is, dat men er graag voor omrijdt. De firma kent sterren aan restaurants toe als teken van de kwaliteit.
De naam "restaurant" zou afkomstig zijn van het Franse "restaurer", of herstellen.




 

Mail: info@overetenendrinken.nl | Tel: 010 84 03 042