Op deze pagina vindt u van alles over; kaviaar oesters

Eten | Gezond Eten | Biologisch Eten | Natuurvoeding | Culinair | Koken | Kookboek | Biologische Producten | Restaurants

Kaviaar, ook soms het zwarte goud genoemd, wordt beschouwd als een delicatesse. Kaviaar bestaat uit de onbevruchte eitjes van de steur. De naam is afkomstig van het Perzische woord خاگ‌آور (Khag-avar). De eerste kaviaareters waren PerziŽrs die geloofden dat kaviaar hun uithoudingsvermogen en hun potentie zou verbeteren. Negentig procent van de kaviaar die op de markt gebracht wordt is ofwel van Russische of van Iraanse afkomst.

 Wijnen | Biologische Wijn | Champagne | Kaas | Tapas | Kaviaar en Oesters | Dieet | Afvallen | Horeca | Catering | Traiteur


Kaviaar

Kaviaar wordt door velen beschouwd als een ware delicatesse. Niet alleen om de smaak maar niet in het minst ook om de exclusieve uitstraling die kaviaar heeft. Er wordt wel gezegd dat je kaviaar niet eet, maar kaviaar geniet je. Niet voor niets wordt kaviaar ook wel het zwarte goud genoemd. De exclusiviteit blijkt vooral uit de prijs van kaviaar en de beperkte beschikbaarheid, welke wordt veroorzaakt doordat de stand van de steurvis terug loopt en in sommige gevallen met uitsterven wordt bedreigd.

De naam kaviaar is afkomstig van het Perzische woord خاگ‌آور Khag-avar, wat krachtige koek betekent. De eerste kaviaareters waren PerziŽrs die geloofden dat kaviaar hun uithoudingsvermogen en hun potentie zou verbeteren. Ook de Russchische tsaren verschillende koningen stonden bekend om hun voorliefde voor kaviaar. Kaviaar is echter niet altijd exclusief geweest. In begin van de vorige eeuw werd kaviaar in Amerikaanse saloons bij het bier geleverd, omdat het hoge zoutgehalte tot hogere consumptie aanzette.
Kaviaar eet je zo puur mogelijk. Eigenlijk is proeven een beter woord. Van kaviaar neem je meestal niet meer dan een of twee hapjes (van circa vijf gram). Met een lepeltje leg je een klein schepje op de muis van je gebalde vuist en lik je de kaviaar tegen je gehemelte. Langzaam druk je met je tong nu de eitjes kapot, wat een ware smaakexplosie in je mond veroorzaakt. Een golf van puur, aromatisch genot trekt rond. Pas veel later spoel je de mond met een slokje prima champagne. Om te bepalen of de kaviaar vers is ruikt men na het genieten aan de hand, deze moet geurloos blijven. Van de kaviaar mag geen vissige nasmaak op je hand achterblijven.
Bron: leveninluxe.nl
 



 

Mail: info@overetenendrinken.nl | Tel: 010 84 03 042